Vad krävs för civilingenjörsexamen?

Innehållsförteckning

Vad krävs för civilingenjörsexamen?

Vad krävs för civilingenjörsexamen?

Behörighet. För att bli antagen till en civilingenjörsutbildning krävs, utöver grundläggande behörighet för högskoleutbildning även särskild behörighet omfattandes godkänt i kurserna Matematik 4, Fysik 2 och Kemi 1 alternativt de äldre kurserna Matematik E, Fysik B och Kemi A.

Får vem som helst kalla sig ingenjör?

Termen ingenjör används som yrkesbenämning, men även som beteckning för utbildningsexamen. Termen ingenjör riktar sig mot en viss utbildningsnivå och det kan vara vilseledande att kalla sig för ingenjör, trots avsaknad av sådan examen. ... Avsaknaden av lagstöd i detta fall gör att vem som helst får kalla sig ingenjör.

Vad är en högskoleexamen?

  • En högskoleexamen är 120 högskolepoäng, vilket innebär två års heltidsstudier – eller fyra år om man studerar på halvtid. En kandidatexamen är 180 högskolepoäng, alltså tre års heltidsstudier eller sex år för den som studerar på halvtid.

Hur många högskolepoäng omfattar en högskoleexamen?

  • En högskoleexamen omfattar 120 högskolepoäng, två års studier, medan en kandidatexemen omfattar 180 högskolepoäng och är ett år längre.

Hur många högskolepoäng motsvarar en kandidatexamen?

  • Kandidatexamen. En kandidatexamen motsvarar ytterligare ett års heltidsstudier, alltså tre år, och omfattar därmed 180 högskolepoäng. Fram till 2007 var det dock 120 högskolepoäng som gällde för en kandidatexamen, men det har alltså ändrats och numera är en kandidatexamen 180 högskolepoäng.

Relaterade inlägg: