Vad krävs för att få parkeringstillstånd?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att få parkeringstillstånd?

Vad krävs för att få parkeringstillstånd?

Ett tillstånd får endast utfärdas till en rörelsehindrad som har ett varaktigt funktionshinder som innebär att han eller hon har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand.

Vad krävs för att parkera på handikapp?

Förutsättningarna för beviljande av parkeringstillstånd För transport av en rörelsehindrad person kan tillstånd beviljas, om personen har ett regelbundet eller ofta återkommande behov av transport och han eller hon inte efter en transport klarar sig utan annans hjälp.

Måste en bostadsrättsförening ha handikapparkering?

Antal parkeringsplatser för rörelsehindrade bör dimensioneras med hänsyn till avsedd användning eller antal bostäder och långsiktigt behov. Om din fråga rör en specifik bostadsrättsförening kontaktar du bygglovsavdelningen som kan ge information kring vilka krav som ställts på parkeringsplatser.

Vad kostar ett parkeringstillstånd?

Det är möjligt för alla med ett gällande parkeringstillstånd för rörelsehindrad, att ansöka om en reducerad parkeringsavgift, bestämd till 250 kronor/år som betalas via faktura.

Får man stanna på Stoppförbud?

Förbud att stanna och parkerastoppförbud – betyder att du inte får stanna annat än om trafiksituationen kräver det. Förutom på de uppräknade ställena är det förbjudet att stanna där vägmärket ”Förbud att stanna och parkera” finns uppsatt.

Relaterade inlägg: