Vad krävs för att få terminalglasögon?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att få terminalglasögon?

Vad krävs för att få terminalglasögon?

Om undersökningen visar att du behöver det, har du rätt till terminalglasögon som är anpassade för ditt bildskärmsarbete (Arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS1998:5). Glasögonen ska vara arbetsredskap och innebär inga kostnader för dig. Arbetsgivaren betalar både synundersökningen och för grundutförande av glasögon.

Hur funkar Bildskärmsglasögon?

Bildskärmsglasögon, även kallade terminalglasögon, skiljer sig från privata glasögon genom annorlunda styrka och/eller konstruktionen i glaset. Styrkan i bildskärmsglasen är tillpassad efter de personliga arbetsavstånden och är nödvändig där privata glasögon inte ger komfortabelt seende och rätt ergonomi vid arbetet.

Måste man göra synundersökning för terminalglasögon?

Du har rätt till terminalglasögon/arbetsglasögon Arbetsgivaren är enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS1998:5) skyldig att erbjuda synundersökning samt vid behov glasögon för arbetstagare som arbetar framför skärm mer än en timma om dagen.

Kan jag gå till vilken optiker Jag vill för synundersökning som arbetsgivaren bekostar?

Kan jag gå till vilken optiker jag vill för synundersökning som arbetsgivaren bekostar? Nej, eftersom det är arbetsgivaren som står för kostnaden blir du anvisad till en optiker som det finns avtal med för att utföra synundersökning för bildskärmsarbete.

Vad kostar Arbetsglasögon?

Så mycket kostar dina glasögon
Smart 1 parEnkelslipadeProgressiva
Smartast 3 parEnkelslipadeProgressiva
Tailored-glas:250 kr/mån440 kr/mån
Comfort-glas:170 kr/mån370 kr/mån
Standard-glas:130 kr/mån290 kr/mån

Relaterade inlägg: