Vad krävs för att bli nätverkstekniker?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att bli nätverkstekniker?

Vad krävs för att bli nätverkstekniker?

Det kan vara bra att läsa Teknikprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet för dig som vill bli nätverkstekniker. På så sätt läser du mer matematik och fysik, som ofta behövs för att vara behörig till utbildningar inom nätverksteknik på eftergymnasial nivå.

Vad gör en Nättekniker?

Som nätverkstekniker lär du dig installation och underhåll av både hård- och mjukvara inom olika typer av IT-nätverk. På utbildningen får du till exempel arbeta i olika program, reparera datorer, agera tech support, bygga upp servrar och till slut administrera ett helt nätverk.

Vad gör en Nätverksspecialist?

Nätverkstekniker kan även kalla sig Kommunikationsspecialist eller nätverksspecialist och installerar och anpassar enheter som sköter kommunikationen i nätverket, till exempel routrar och switchar, installerar program och olika säkerhetslösningar som exempelvis brandväggar.

Vad betyder nätverk inom teknik?

Nätverkstekniker sköter den tekniska infrastrukturen på företag och organisationer. Infrastrukturen för kommunikation på ett företag utgörs av telefoni, webblösningar och datorer som är sammankopplade med varandra i ett nätverk. ...

Relaterade inlägg: