Vem är Dalai lama och vilken funktion har han?

Innehållsförteckning

Vem är Dalai lama och vilken funktion har han?

Vem är Dalai lama och vilken funktion har han?

Dalai lama [dɑ:lailɑ:ʹma], benämning på Tibets religiösa och politiska överhuvud. Dalai är en mongolisk titel, som den tredje Dalai lama (1543–88) erhöll av mongolkhanen Altan, och betyder ordagrant 'ocean', som religiös term 'oändlig vishet'.

Vad är Dalai Lamas budskap?

Som människa inser jag att mitt välbefinnande är beroende av andra, och att bry sig om andras välbefinnande är ett moraliskt ansvar som jag tar på allvar. Det är orealistiskt att tro att mänsklighetens framtid kan skapas enbart genom bön eller förhoppningar; det vi behöver göra är att skrida till handling.

Hur lever Dalai Lama?

Dalai lama bor i Dharamsala i Indien. Han går upp vid klockan fyra eller fem på morgonen. Han mediterar i ett par timmar och dricker varmt vatten i stället för te till frukost. Därefter är hans dagar fyllda av meditation, möten, religiösa ceremonier och undervisning.

Kan vara lama?

Laman (Lama glama) är ett djur som tillhör familjen kameldjur. Lama och alpacka anses vara domesticerade former av guanaco, men för alpackan är denna teori omstridd. Laman förekommer i Anderna i Sydamerika.

Var föddes Dalai Lama?

(ålder 86 år), Taktser, Kina 14th Dalai Lama/Born

Relaterade inlägg: