Vad kännetecknar en alternativ investeringsfond?

Innehållsförteckning

Vad kännetecknar en alternativ investeringsfond?

Vad kännetecknar en alternativ investeringsfond?

Definitionen av en Alternativ Investeringsfond (AIF) En alternativ investeringsfond är ett företag som bildats för kollektiva investeringar och som tar emot kapital från ett flertal investerare för att investera i enlighet med en fastställd investeringspolicy till förmån för investerarna.

Vad kännetecknar ucits?

Står för Undertaking for Collective Investments In Transferable Securities och är benämningen på fonder som omfattas av ett EU-direktiv (värdepappersfonder). Enligt direktivet får UCITS-fonder som har tillstånd i ett EU-land lov att driva verksamhet i samtliga EU-länder.

Måste specialfonder ha jämförelseindex?

Förslaget innebär att det i lag ställs upp krav på att fondbolag och AIF- förvaltare, för värdepappersfonder och specialfonder vars förvaltning kan jämföras med ett relevant jämförelseindex, ska lämna information om aktivitetsgraden i fondförvaltningen i förhållande till jämförelseindexet.

Vilka kostnader är förknippade med handel i ETF er?

Vid handel med ETF:er betalar man courtage precis som vid aktiehandel. I vår prislista hittar du mer information om vad det kostar att handla hos oss. Värt att tänka på är att det även tas ut en årlig administrativ avgift av emittenten.

Är fonder riskfria?

Att placera i en fond medför alltid risk i någon grad. ... Risken på räntemarknaderna är lägre än på aktiemarknaderna, men fullständigt riskfria placeringar finns inte. Som placerare ska du vara medveten om risknivån i de fonder du placerar i. Det är också bra att fundera över din egen risktolerans.

Relaterade inlägg: