Vad skrev Astrid Lindgren om?

Innehållsförteckning

Vad skrev Astrid Lindgren om?

Vad skrev Astrid Lindgren om?

Mest fängslades hon av det ensamma, övergivna barnet, som söker kärlek och bekräftelse och skapar sin egen inre värld, som i Mio, min Mio (1954), hennes konstnärliga genombrott. Utöver de anförda berättelserna skrev Lindgren essäer som riktar sig till vuxna, texter till bilderböcker samt film- och teatermanus.

Vilken sorts böcker skrev Astrid Lindgren?

Under sitt långa författarliv skrev hon 34 bilderböcker och 41 kapitelböcker för barn, verk som räknas till barnlitteraturens klassiker. Astrid Lindgren var 37 år gammal och tvåbarnsmor då hennes första bok, Britt-Marie lättar sitt hjärta, kom ut 1944.

Vad sa Astrid Lindgren?

En barndom utan böcker, det vore ingen barndom. Det vore att vara utestängd från det förtrollade landet, där man kan hämta den sällsammaste av all glädje.

Vem var Astrid Lindgrens barnböcker?

  • Astrid Lindgren var barnboks-, sångtext- och manusförfattare, förlagsredaktör och opinionsbildare. Hon är känd över hela världen för sina barnböcker om bland andra Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Ronja Rövardotter och Karlsson på taket. Astrid Lindgrens böcker har översatts till 104 språk.

Vad är Astrid Lindgrens gärning?

  • Astrid Lindgren. Astrid Lindgrens gärning är unik och betydelsefull. Hon var en övertygad humanist. Hon kämpade för barns rättigheter, för jämlikhet och för djurens rätt. Hon stod för sina åsikter med såväl civilkurage och allvar som humor och kärlek. Men det är som författare av barnböcker som Astrid gjort sig mest känd runt om i världen.

När började Astrid Lindgrens författarskap?

  • Astrid Lindgrens författarskap började 1944. Det är året för hennes debutroman Britt-Mari lättar sitt hjärta, men det är också året då hon halkade i Vasaparken och blev liggande med en stukad fot.

När föddes Astrid Anna Emilia Lindgren?

  • Astrid Anna Emilia Lindgren föddes den 14 november 1907 på gården Näs utanför Vimmerby i Småland och dog den 28 januari 2002 i hemmet på Dalagatan 46 i Stockholm. Hon skrev 34 kapitelböcker och 41 bilderböcker som tillsammans sålt i hisnande 165 miljoner exemplar och översatts till över 100 språk.

Relaterade inlägg: