Vad kommer efter postmodernismen?

Innehållsförteckning

Vad kommer efter postmodernismen?

Vad kommer efter postmodernismen?

Hypermodernismen ses som en förlängning, eller vidareutveckling av modernismen och metamodernismen beskrivs snarare som ett nytt utvecklingsstadium som frångår modernismen och postmodernismen.

Vad är postmoderna städer?

Postmoderna städer är i stället handelsplatser, nöjesplatser, basarer för ytliga möten, kommers och underhållning. Ingen hör hemma i dessa städer. De saknar identitet, ingenting skiljer dem åt, ungefär som vår tids flygplatser, och vi är konsumenter snarare än medborgare.

Vad är Postmoderna teoretiker?

  • Postmoderna teoretiker beskriver ofta den postmoderna konsten som ett upphävande av relationen mellan väletablerade motsatspar som konstnär-publik, allvar-lek och finkultur-kitsch.

Vad är Postmodernism?

  • Postmodernism är ett ord som syftar på en utveckling inom kritisk teori, filosofi, arkitektur, konst, litteratur och kultur som kan beskrivas som antingen sprungen ur eller en reaktion på modernism och modernitet. Postmodernismen har även definierats som trevandet efter något nytt sedan luften gått ur modernismen.

Vad är idealiskt postmodernt samhälle?

  • Ett idealiskt postmodernt samhälle karaktäriseras av att tilltron till objektiva sanningar raserats, inga ideologier eller religioner anses längre tillförlitliga och tilltron till vetenskapen har gått förlorad. Postmodernismen är en tid då gränser suddas ut, och där ingenting är på förhand givet.

Relaterade inlägg: