Vad innehåller termoplast?

Innehållsförteckning

Vad innehåller termoplast?

Vad innehåller termoplast?

Termoplaster är viskoelastiska, de mekaniska egenskaperna beror på tid och temperatur. De står tillsammans för ca 80 % av den totala plastproduktionen. Därav utgörs 70 % av polyeten, polypropen, polystyren, och polyvinylklorid. Exemplen på detaljer av termoplast är otaliga.

Vad är termoplast och härdplast?

Härdplast är plast som inte kan smältas ned eller formas om efter att den har tillverkats. Ofta använder man härdplast tillsammans med glas- eller kolfiber för större konstruktioner, såsom båtar eller segelflygplan. Termoplast kan, till skillnad från härdplast, både smältas ned och formas om efter tillverkning.

Är PVC termoplast?

Termiska egenskaper Som alla andra termoplaster mjuknar PVC vid högre temperaturer.

När började man använda termoplaster?

I början av 1860-talet uppfann den engelske kemisten och metallurgen Parkes det första konstgjorda plastmaterialet som kunde användas praktiskt, men först under andra världskriget och 1950-talet tog plastindustrin fart på allvar.

Vad används mjukplast till?

För att tillverka de pellets som ersätter ursprunglig plast skiljs hård och mjukplast för att krossas och smältas. En stor mängd soppåsar och matkassar är idag återvunna ur mjuka plaster.

Relaterade inlägg: