Hur man skriver en teknisk rapport?

Innehållsförteckning

Hur man skriver en teknisk rapport?

Hur man skriver en teknisk rapport?

Titeln ska vara informativ men inte onödigt lång. Tillägg eller en underrubrik kan vara lämpligt för att underlätta precisionen av titeln. Kortfattat presentera innehållet i rapporten: syfte, teori, metod, resultat och slutsats (max ½ sida) och den ska placeras efter titelsidan.

Vad kännetecknar en rapport?

En rapport har inte bara en målgrupp, utan det finns också en anledning till att just de personerna ska läsa just den där rapporten. Du kanske ska skriva en rapport som beskriver ett datorprogram för en grupp programmerare. Vad som ska stå i den rapporten beror förstås på syftet!

Vad är Trattmodellen?

Inledningen är indelad i ett antal underrubriker för att ge läsaren möjlighet att förstå hur och varför rapporten utformats som den har. De olika underrubrikerna följer en bestämd ordning där området successivt insnävas. Denna modellen brukar kallas trattmodellen.

Hur skriver man förord rapport?

Förordet kan ha en personlig prägel. Det skall vara kort (ca en halv sida) och ge fakta om rapportens tillkomst som inte berör det tekniska innehållet. Förordet är den enda platsen i vilket ordet ”examensarbete” får nämnas....Följande kapitel skall alltid finnas:

  1. Inledning. ...
  2. Teoretisk referensram. ...
  3. Metod.
BE

Kan man skriva vi i en rapport?

(Ex:Se tabell 1) Observera att figurer och tabeller numreras separat. Får man använda ”man” eller ”jag/vi” i rapporten? ” Man” bör helst inte användas eftersom det är oprecist. Jag/vi kan användas med en viss måtta.

Hur lång ska en rapport vara?

Avslutningen på en uppsats kan se olika ut och vara olika lång. Inom vissa ämnesområden räcker det med en eller ett par meningar medan man inom andra kan skriva flera sidor. En del uppsatser kräver konkreta slutsatser, medan det för andra passar bättre med en summering.

Vad betyder avgränsning i en rapport?

En uppsats ska ha en avgränsning som ämnet håller sig inom. Skälet till avgränsningen är att ämnet ska kunna behandlas i sin helhet och utredas ordentligt.

Relaterade inlägg: