Hur lång tid tar en omskärelse?

Innehållsförteckning

Hur lång tid tar en omskärelse?

Hur lång tid tar en omskärelse?

På vuxna kan ingreppet oftast göras i lokalbedövning och man sprutar då lokalbe- dövningsvätska vid basen av penis. De flesta barn får narkos. Operationen tar ca en halv timme. Det vanligaste ingreppet är att man gör en omskärelse där större delen av förhuden tas bort.

Vad ska män göra efter omskärelse?

Ofta går det att behandla själv med ett tryckförband. Under den första veckan efter operationen finns det också en liten risk för infektion i såret. En infektion kan ibland behöva behandlas med antibiotika. Ollonet kan vara i ständig kontakt med urin och avföring hos nyfödda som har blivit omskurna.

Var efter omskärelse?

Man bör undvika samlag under de 4 veckor det tar för såret att läka. Omskärelse ger mycket sällan komplikationer. Blödningen är oftast lätt och slutar spontant, men kan ge lokal svullnad i penisen. Man kan skydda byxorna med en tunn binda några dagar.

Får män göra omskärelse i Sverige?

I Sverige är könsstympning (omskärelse) av flickor och kvinnor förbjudet enligt lag (1982:316) med förbud mot könsstympning av kvinnor. Om man är bosatt i Sverige är det även olagligt att genomföra ingreppet utomlands. Könsstympning innebär att man skär bort delar av de yttre könsorganen på flickor.

När kan man göra omskärelse?

De flesta icke-medicinska omskärelser görs av religiösa eller sociokulturella skäl. Enligt judisk tro ska omskärelsen ske tidigt, på den åttonde levnadsdagen. Muslimska pojkar omskärs ibland tidigt, men ofta långt senare då tonåringen eller den unge mannen själv kan ta ställning till ingreppet (2).

När kan man onanera efter en omskärelse?

Du får information av den som gör operationen om hur såret ska skötas, vad du ska vara uppmärksam på och efter hur lång tid du kan onanera eller ha sex med någon. Såret brukar vara läkt efter ungefär tre till fyra veckor.

Vilka är omskurna?

Omskärelse är en del av de abrahamitiska religionerna med ursprung i judendomen. Inom judendom och islam är omskärelse av pojkar vanlig och jämförs ibland med det kristna dopet.

Varför gör man omskärelse på män?

Det finns olika motiv till att förhuden på penisen tas bort. Förutom att det ofta görs av religiösa och kulturella skäl talas det ibland också om hygien. Ibland tas förhuden bort på grund av medicinska orsaker, som till exempel att förhuden är för trång. Det är vanligt att ha olika känslor om ingreppet.

Relaterade inlägg: