Vad kännetecknar motorväg?

Innehållsförteckning

Vad kännetecknar motorväg?

Vad kännetecknar motorväg?

Normalt har motorvägen minst två körfält i vardera riktningen, ibland fler. Motorvägar har också planskilda korsningar och särskilda på- och avfarter, vilket gör att trafiken kan flyta utan att stoppas upp.

Vad betyder en grön skylt med en bil på?

Här finns information om licensen och hur du ansöker. ... Syftet med licensen är att befria licensinnehavaren från omotiverade kostnader för fordonskatt och försäkringsavgifter. Du visar att du har en saluvagnslicens genom att en särskild saluvagnsskylt, en grön skylt med svarta tecken, hängs på fordonet som körs.

Vad är en motortrafikled?

  • Vad är en motortrafikled? En motortrafikled kan likna en motorväg eftersom att den kan ha accelerationsfält och avfarter liknande dom som finns på en motorväg. Den största skillnaden mellan en motorväg och en motortrafikled är att motortrafikleden även kan ha ”vanliga” korsningar utan accelerationfält och avfarter.

Vad gäller körning på motortrafikleden?

  • Vid körning på motortrafikleden gäller följande: 1. Endast trafik med motorfordon eller motorfordon med tillkopplat fordon som är konstruerade och får framföras med en hastighet av minst 40 km/h får förekomma dock inte mopeder klass I. 2.

Har du kört fel på motorväg eller motortrafikled?

  • Det är inte tillåtet att backa eller vända på en motorväg eller motortrafikled. Skulle det vara så att du kört fel måste du fortsätta till nästa avfart och svänga av där för att sedan ta dig till rätt plats där ifrån.

Relaterade inlägg: