Hur uppkom synthpop?

Innehållsförteckning

Hur uppkom synthpop?

Hur uppkom synthpop?

Synthpop – en teknisk musikgenre Synthpopen uppstod som en distinkt genre i Japan och i Storbritannien under post-punk eran som en del av New wave-rörelsen i i slutet av 1970-talet fram till mitten av 1980-talet.

Hur låter synthpop?

Det första kan sägas vara synthpop medan Crystal Castles tar det hela i en mörkare riktning, med tydlig inspiration från 90-talets rave-kultur. Det går undan i låtarna och sångerskan är medryckande, minst sagt.

När kom synten?

Amerikanen Robert Moog började utveckla synthesizern år 1963. År 1964 tillverkades den första modulära synthesizern till försäljning. År 1967 serietillverkades Moog Modular System och fick en kommersiell framgång. När synthesizers började tillverkas i England ville man inte koppla modulerna med sladdar.

Vad är speciellt med popmusiken?

Popmusik eller bara pop är ett begrepp som först användes 1926, som en förkortning för ordet "populär", bland annat populärmusik, men sedan slutet av 1950-talet har det under den alternativa benämningen pop handlat om en genre inom populärmusik, som ursprungligen karakteriserades som ett lättare alternativ till rock'n' ...

Vad kännetecknar electropop?

Syntpop (alternativt synthpop, även känt som electropop eller technopop) är en musikgenre som uppstod åren omkring 1980 och karaktäriseras av synthesizer som det dominerande instrumentet.

Varför blev Synthmusiken så populär under 80 talet?

Begreppet används ofta om den syntpop som blommade upp och riktade sig till en bred publik under 1980-talet i och med att musikbranschen fick möjligheten att använda digitala verktyg för att programmera instrument och skapa nya ljud.

Hur ser en synth ut?

En subtraktiv synth har tre viktiga huvuddelar, ljudkälla (t ex en oscillator), filter och en envelopegenerator. Subtraktiv syntes används ofta till bas och lead-ljud och det är vanligt att synthen är monofonisk.

Vad hände på 1980-talet?

Händelser

  • 23 mars 1980 - Folkomröstning om kärnkraften i Sverige.
  • Augusti 1980 - I Gdańsk i Polen startar strejker, ledda av Lech Wałęsa. ...
  • 8 december 1980 - John Lennon blir skjuten till döds utanför sin bostad i New York.
  • 27 oktober 1981 - Den sovjetiska u-båten U 137 går på grund utanför Karlskrona i Sverige.

Relaterade inlägg: