Hur funkar det med e-faktura?

Innehållsförteckning

Hur funkar det med e-faktura?

Hur funkar det med e-faktura?

Elektronisk faktura, eller e-faktura, innebär att du i stället för en räkning i brevlådan får räkningen elektroniskt till din dator eller mobil. Räkningen visas på skärmen och du måste godkänna den innan den betalas via din bank på internet. Du anmäler att du vill ha e-faktura via din internetbank.

Vad krävs för att ta emot e-faktura?

För att ta emot e-fakturor måste du först aktivera tjänsten under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Min sida/internettjänster - Digitala fakturor och dokument. Här sätter du en markering i rutan Ta emot e-order och Ta emot e-fakturor.

Vart kommer e-fakturan?

Om e-faktura Du får räkningarna direkt till din Internetbank och de visas under "Betalningar". Du får din faktura färdigifylld i Internetbanken och kan betala direkt, var du än är så länge du har tillgång till Internet.

Hur får man e-faktura Länsförsäkringar?

E-faktura är ett enkelt och smidigt betalsätt som innebär att du inte längre får pappersfakturor. I stället skickas fakturan elektroniskt, direkt till Mina sidor och appen. Alla uppgifter, så som OCR och bankgironummer är redan ifyllt och du behöver bara godkänna den.

Hur tar jag bort en e-faktura?

Så fungerar e-fakturor Alla uppgifter är ifyllda i förväg, så allt du behöver göra är att godkänna e-fakturan med hjälp av BankID, Mobilt BankID eller digipass. Om du vill kan du ändra beloppet, ta bort betalningen eller spara fakturan som PDF. Alla e-fakturor arkiveras och finns tillgängliga i 18 månader.

Vad ska en förenklad faktura innehålla?

  • En faktura ska innehålla uppgift om datum då omsättningen av varorna eller tjänsterna utförts eller slutförts eller det datum då sådan förskotts- eller a conto-betalning som avses i 11 kap. 3 § ML erlagts, ... Innehåll i en förenklad faktura. En förenklad faktura ska alltid innehålla följande uppgifter.

Hur ska en faktura innehålla uppgift om Tjänsternas omfattning och Art?

  • En faktura ska innehålla uppgift om de omsätta varornas mängd och art. Om det är tjänster som omsatts ska fakturan innehålla uppgift om tjänsternas omfattning och art (11 kap. 8 § 6 ML). Enligt Skatteverkets uppfattning individualiseras varorna genom den kommersiella beskrivningen eller varans namn.

Hur ska du betala faktureringsavgiften?

  • Faktureringsavgift är ett sätt att ta betalt för de administrativa kostnaderna. Du kan bara ta ut en faktureringsavgift av kunden om det har avtalats. Du bör själv kontrollera om du ska betala faktureringsavgift när du får en faktura.

Hur ska en faktura innehålla ett löpnummer?

  • En faktura ska innehålla ett löpnummer baserat på en eller flera serier, som ensamt identifierar fakturan (11 kap. 8 § 2 ML). Det får finnas flera serier med löpnummer, men varje nummer måste vara unikt så att en enskild faktura går att identifiera.

Relaterade inlägg: