Vad betyder 30 grader med ett streck under?

Innehållsförteckning

Vad betyder 30 grader med ett streck under?

Vad betyder 30 grader med ett streck under?

Tvättbaljan visar att plagget kan tvättas i maskin. Gradtalet i baljan anger den maximala temperatur vid vilken du kan tvätta plagget. Om det finns ett streck under baljan måste ditt plagg tvättas med ett skonprogram. I Mieles helautomatiska tvättmaskiner är det fintvättprogrammet som är skonprogram.

Vilken typ av tvätt behöver Plantorkas?

Handtvätta. En del plagg kan på grund av deras material eller konstruktion inte tvättas i maskin utan tvättrådet anger handtvätt. Det betyder kallt vatten och ett skonsamt fintvättmedel. Handtvättade plagg mår ofta också bra av att plantorka i stället för att hängas upp.

Vad betyder en Tvättsymbol med en balja med en hand i berätta kortfattat hur det går till?

En balja med vatten visar att plagget kan köras i tvättmaskin. Här står ofta ett nummer som visar vilket gradantal som gäller, exempelvis 30° eller 40°. Det här är den maxtemperatur som plagget tål. En balja med ett streck under betyder att det är syntettvätt som gäller.

Hur ser symbolen ut för torktumling?

Tål torktumling: Symbolen visar en kvadrat med en cirkel i, det betyder att plagget kan torktumlas. Temperaturangivelse: Precis som vid tvätt finns det ibland prickar i symbolen. Prickarna anger hur många grader plagget klarar att torktumlas i. En prick = plagget bör endast torktumlas i låga temperaturer.

Vad betyder tvättråden?

Tvättsymbolerna finner du på plaggets tvättlapp. Det är viktigt att du följer tvättråden för att garantera kvalitén och hållbarheten på dina plagg. Tvättsymbolerna talar om hur kläderna ska strykas, blekas, torkas, kemtvättas och tvättas.

Relaterade inlägg: