Varför ska man ha ventilation?

Innehållsförteckning

Varför ska man ha ventilation?

Varför ska man ha ventilation?

Det är därför viktigt med bra ventilation som ger ett hälsosamt inomhusklimat. Syftet med ventilation är att avlägsna föroreningar i luften som t. ex. dammpartiklar, avgaser och fukt och att tillföra frisk och ren luft.

Vad erbjuder ventilation.se för ventilation?

  • Ventilation.se erbjuder kompletta FTX-system till förmånligt paketpris och rekommenderar starkt FTX-aggregat för att säkerställa korrekt ventilation till ditt hus. Med en tillräcklig och ständig luftväxling i bostaden kan alla i familjen andas in en renare och friskare luft som kan bidra till att behålla din och dina barns hälsa.

Vad är mekanisk ventilation?

  • Nu för tiden hör man ofta talas om självdragsventilation, olika typer av mekanisk ventilation och sk. Hybridventilation. Den mekaniska ventilationen arbetar med relativt höga tryckfall vilket erfordrar mekaniskt arbete i alla lägen.

Vad är självdragsventilation?

  • Självdragsventilation är det samma som ventilation utan fläktar, och principen bygger på att luftrörelser skapas då varm luft strömmar från husets lägre delar via uppvärmda kanaler till uteluften i husets övre delar. Detta kallas även skorstenseffekten. Ju fler våningsplan luften strömmar igenom desto större skorstensverkan.

Relaterade inlägg: