Hur kan man anmäla en kommun?

Innehållsförteckning

Hur kan man anmäla en kommun?

Hur kan man anmäla en kommun?

Vem du klagar på: Skriv vilken handläggare eller vilken myndighet som du har synpunkter på samt myndighetens adress och telefonnummer. Berätta varför du har kontakt med myndigheten: Ge en kort bakgrund till varför du har kontakt med myndigheten eller med handläggaren. Varför du anmäler skriver du sedan.

Vad innebär JO?

Justitieombudsmannen (JO), eller Riksdagens ombudsmän som är det officiella namnet, granskar att myndigheterna arbetar enligt de lagar och regler som styr deras arbete – särskilt sådana lagar som berör enskildas rättigheter och skyldigheter i förhållande till det allmänna.

Vad gör en justitiekansler?

Justitiekanslern är en myndighet under regeringen som bl. a. har tillsyn över myndigheter, reglerar skadeståndskrav mot staten och är åklagare i tryck- och yttrandefrihetsmål.

Hur anmäla socialtjänsten för tjänstefel?

Om du ska anmäla brister eller missförhållanden eller lämna synpunkter om verksamheter kan du göra det via vår e-tjänst. Du kan även göra en anmälan via pappersblankett. Skicka blanketten till den regionala tillsynsavdelning hos IVO som ansvarar för det län där händelsen inträffat.

Kan man JO anmäla Försäkringskassan?

Anser man att man själv eller någon annan blivit felaktigt behandlad av en myndighet eller en tjänsteman vid handläggningen av ett ärende kan man klaga hos JO. Vem som helst kan göra en anmälan.

Relaterade inlägg: