Hur var det att växa upp på 60 talet?

Innehållsförteckning

Hur var det att växa upp på 60 talet?

Hur var det att växa upp på 60 talet?

Vi slogs, blev gula och blå och lärde oss att komma över det. Vi hittade på lekar med pinnar och tennisbollar och åt jord och gräs. Till trots för alla varningar, så var det inte många ögon som blev utstuckna, och gräset växte inte inuti oss i resten av våra liv.

Hur bodde man på 1960 talet?

Majoriteten av familjerna på 1960-talets var byggda av kärlek, plikt och långvariga föräldraskap. Man trivdes och bodde enkelt. Ca 75 procent av svenskarna levde med sina familjer medan resten i åldersgruppen mellan 16 till 84 år gamla bodde på enkla institutioner.

Vad lekte man förr i tiden?

Förr lekte ofta hela familjen tillsammans. Gissningslekar, sällskapslekar, skämtlekar och bollekar.

Vad lekte man på 50 talet?

Pojkarna brukade trots saft, hellre stanna vid kojbyggandet i skogen. Men något som kunde dra dem ut från skogen var att smyga på någon arg gubbe eller sur gumma. Genom det fick man en viss spänning. Smygandet var en lek i sig.

Vad hände på 60 talet i Sverige?

Det tidiga 1960-talet präglades, precis som 1950-talet, av stor framstegsoptimism, och omfattande stadssaneringsprojekt genomfördes under dessa år i många svenska städer - under växande kritik, då omfattande rivningar av äldre stadskärnor i regel blev en följd. Teknikens utveckling var på stor framgång.

Hur lekte barn förr i tiden?

Den ena leken avlöste den andra. Den ene eggade upp den andre, så att var och en sökte att hitta på något skoj, och stämningen steg högre och högre." Förr var det vanligt att leken åtföljdes av sång. Den medeltida leken "Bro, bro breja" som leks än i dag är ett exempel, ett annat är de så kallade "friarlekarna".

Vad lekte man for 100 år sedan?

Klass 2A på Rosenholmsskolan provade lekar som var vanliga i Blekinge för länge sedan. För att prova leken använde vi en kvast, ett vedträ och en pall. ... Vi ställde vedträet på pallen och två barn ställde sig grensle över kvasten med ryggarna mot varandra.

Relaterade inlägg: