Vad är typiskt för en artikel?

Innehållsförteckning

Vad är typiskt för en artikel?

Vad är typiskt för en artikel?

En artikel är uppdelad i tre delar: rubrik, ingress och brödtext. Rubriken ska med ett par få ord berätta vad artikeln handlar om. Ingressen är en sammanfattning av brödtexten och ska inte vara mer än några meningar lång; den ska fånga läsarens intresse inom ämnet.

Hur kan man som läsare avgöra om en tidning har god kvalitet?

Papperskvaliteten kan förstärka en tidskrifts personlighet, innehållet skapar den. Studien visar att ett glansigt och tjockt papper är en viktig faktor när det gäller att avgöra om en tidskrift är högkvalitativ eller inte.

Vad kännetecknar texttyper?

Olika texttyper kan antingen vara beskrivande, berättande, argumenterande eller utredande. Blogg , Dramatik , Fabel (2) , Insändare , Krönika , Kåseri , Lyrik , Poesi , Dikt , Novell , Prosa , Roman och Sonett .

Hur lång är en nyhetsartikel?

Försök att skriva rappt och kortfattat så att texten inte blir för lång. En bra artikel bör vanligtvis inte överskrida 2000 tecken. Undersökningar visar att läsare väljer bort texter som är för långa. När du skrivit ner artikeln så gå igenom den och stryk allt onödigt, det brukar bli en hel del.

Vad skiljer ett reportage från en artikel?

Ett reportage är en text som har samma uppbyggnad som en artikel med rubrik, ingress och brödtext men den är lite längre och innehåller person- och miljöbeskrivningar. Det som också skiljer är att reportage är mer personligt skrivna med ett ledigare språk än en artikel.

Relaterade inlägg: