Vad är underlag för särskild löneskatt på pensionskostnader?

Innehållsförteckning

Vad är underlag för särskild löneskatt på pensionskostnader?

Vad är underlag för särskild löneskatt på pensionskostnader?

Underlaget för den särskilda löneskatten ska beräknas enligt bokföringsmässiga grunder. Med andra ord är det de pensionskostnader som belastat rörelsens resultat under beskattningsåret som ska utgöra underlaget.

Vad innebär särskild löneskatt?

Särskild löneskatt på vissa förvärvsinkomster (SLF) betalas på ersättning för arbete och på inkomster för personer som vid årets ingång har fyllt 65 år. Särskild löneskatt ska också betalas på vissa ersättningar och inkomster som inte är underlag för socialavgifter.

Vad är Löneskattegrundande?

I den löneskattegrundande premien ingår inte premie för sjuk- och aktivitetsersättning, eftersom det är Alecta som betalar löneskatt på den delen. Därför blir den löneskattegrundande premien lägre än den debiterade premien.

Hur beräknar man ITP2?

Den tjänstepension ITP2 som du kommer att få beräknas i procent av din senast anmälda pensionsmedförande lön . På inkomster upp till 7,5 inkomstbasbelopp per år betalar arbetsgivaren de premier som krävs för att du ska få motsvarande 10 procent av din lön som din framtida ITP2-pension.

Hur beräknas löneskatt?

Arbetsgivare ska betala 24,26 procent i särskild löneskatt på företagets kostnader för de anställdas pensionsförmåner. Som arbetsgivare ansvarar ni själva för redovisningen till Skatteverket och den skattemässiga hanteringen av särskild löneskatt.

Relaterade inlägg: