Hur många bor det i Tuve?

Innehållsförteckning

Hur många bor det i Tuve?

Hur många bor det i Tuve?

Här bor huvuddelen av stadsdelens ca 11 000 invånare. I Tuve är infrastruktur och service byggd för att serva fler människor än vad som finns idag, varför stadsdelen är i behov av nybyggnation samt ökad befolkning. I Tuve finns mycket goda förutsättningar för en förtätning av bostäder.

Vilket landskap ligger Tuve i?

Tuve socken
LandskapVästergötland
HäradÖstra Hisings härad
KommunGöteborgs kommun
Bildadmedeltiden
Karta

Hur är Tuve?

Det enda som är hyresrätteri Tuve är Norumshöjd. Brunnehagen och Arvesgärde som är bostadsrätter har riktigt bra hyra (inkl. även hushållsel!) Tuve är ett bra område och man har det mesta nära.

Hur många dog i Tuveraset?

Raset förflyttade ett område stort som 37 fotbollsplaner som på några sekunder gled mot Kvillebäckens dalgång. Omkring 300 000 kvadratmeter mark flyttades, nio personer dödades, 62 människor skadades, 436 blev hemlösa och 67 hus rasade samman.

När byggdes Tuve torg?

Tuve torg ligger mitt i stadsdelen. Torget byggdes 1971 och arkitekter var Janson Persson Trogard Arkitektkontor AB, Tage Jansson.

När byggdes Norumshöjd?

Fastigheten på Norumshöjd 20 är ett flerfamiljshus byggt 1968.

Vart är bäst att bo i Göteborg?

Vill man flytta till Göteborg och bo nära havet så är det något av följande områden som är bäst lämpade: Hovås, Billdal, Näset, Fiskebäck, Långedrag, Majorna, Eriksberg, Torslanda.

Hur skedde Tuveraset?

Den 30 november 1977 inträffade ett skred i Tuve i Göteborgs kommun. Det började med en spricka i Tuve Kyrkväg, vartefter ett stort område gled ner mot Kvillebäckens dalgång. Skredområdet var delvis bebyggt, vilket ledde till att nio personer omkom och 65 bostäder förstördes.

Relaterade inlägg: