Kan man lägga golv direkt på betongplatta?

Innehållsförteckning

Kan man lägga golv direkt på betongplatta?

Kan man lägga golv direkt på betongplatta?

Golvet kan limmas direkt mot en betongplatta, oavsett rummets storlek. Det går utmärkt att kombinera golvvärme med massiva trägolv som läggs med den här metoden. Filmen visar hur du anpassar första golvbrädan till väggens form, hur du anpassar golvet till elementrör och ger tips som gör golvläggningen enkel.

När kan man lägga golv på betongplatta?

Han sa att en tumregel för att lägga golv på plattan är att man ska vänta minst 90 dagar, väljer man att lägga klinker kan det göras något tidigare.

Hur lägger man laminatgolv på betong?

du kan lägga plast + foam + golv. Du ska spara några mm vid varje kant. Det gör du med hjälp av kilar. Finns golvläggar satser man köper i de flesta byggvaruhus.

Vad kan man lägga för golv på betongplatta?

Både textilgolv, som nålfilt eller heltäckningsmatta, och stengolv som klinker och granitplattor fungerar att lägga i källare direkt på betongplattan. Anledningen till det är att dessa material är vad man brukar kalla ånggenomsläppliga.

Hur lägga trägolv på betongplatta?

Väljer du att lägga golv på betongplatta är lamellgolv att föredra. Det läggs in flytande med limning. Utöver grålumppapp, eller skumplastfolie avsedd för golvläggning som mellanlägg, behövs i källarplan även ett underskikt som fuktspärr, till exempel ventilerad fuktskyddsmatta.

Hur lägger man parkett på betonggolv?

Parkettgolv kan läggas direkt på existerande plast- eller trägolv, men ytan/underlaget måste vara fast, plant, rent och torrt. Är det små svackor i undergolvet kan dessa fyllas upp med grålumppapp. Om du misstänker fukt i undergolvet eller om golvet ska läggas på en betongplatta krävs en ångspärr.

Vilken Underlagsfoam?

De bästa underlagsfoamen på marknaden har en RWS på nästan 30% och en IS på mer än 20 dB, så en standard PE-foam och grålumppapp verkar mycket mindre användbara för detta ändamål, eftersom de knappast har någon effekt på ljudreduceringen.

Relaterade inlägg: