Vad innehåller sterling silver?

Innehållsförteckning

Vad innehåller sterling silver?

Vad innehåller sterling silver?

Sterlingsilver är en legering, det vill säga en förening bestående av två eller flera grundämnen med metalliska egenskaper. 925 sterling silver består, som namnet kanske skvallrar om, av 92,5 % silver. Silver som är 100 % tenderar att bli för mjukt för att användas i smycken.

Kan man duscha med 925 sterling silver?

Du bör heller inte utsätta smycket för väta eller svett. ... Du kan bada och duscha med ditt smycke då silvret håller sig vackert trots att det blir utsatt av väta. Var försiktig med parfymer och hudkrämer då det kan bli lättare missfärgningar på ditt smycke. Våra smycken i 925 Sterling Silver håller livet ut.

Kan man putsa sterling silver?

Bra metoder för rengöring av silversmycken En är att använda sig av bakpulver och aluminiumfolie, en annan är att putsa med ketchup. En del väljer tandkräm som putsmedel och så kan man förstås använda sig av helt vanligt putsmedel som är till för silver.

Kan man duscha med sterling silver?

Metaller som silver rostar inte men de kan snabbare få en mörkare ton om man ofta utsätter dem för vatten. När man duschar och tvålar in sig så är det lätt hänt att ett smycke som inte sitter åt så hårt glider av och det här är också en god anledning till att inte duscha med smycken på.

Relaterade inlägg: