Vad ska man lägga under altan?

Innehållsförteckning

Vad ska man lägga under altan?

Vad ska man lägga under altan?

Markduk mot ogräs När du ska bygga altan är det viktigt att göra ett ordentligt förarbete, däribland att lägga markduk. Att lägga markduk under altanen förhindrar nämligen ogräs och oönskade växtligheter att växa upp genom trädäcket.

Vilken duk under altan?

Börja med en heltäckande markduk som hindrar ogräs från att växa upp under altanen och fyll på med grus. Snåla inte varken på grävandet eller gruset – hellre för mycket än för lite. Markduk finns på bygghandeln och grus köper du enklast från ett grusupplag, det finns flera leverantörer.

Hur gör man en trall?

Använd gärna en mall för rätt avstånd kant-till kant. Kontrollera rakheten i båda ändar och längs hela trallbrädan. Om det är alltför stora avvikelser från en rak linje bör du lägga trallbrädan åt sidan. Välj trall som är rak och som om möjligt har samma bredd längs hela trallbrädans längd.

Hur lägger man trall på altan?

Montera alltid den finaste sidan av trallen uppåt, om båda sidor ser bra ut vänder du kärnan uppåt (där årsringarna är som tätast). Det är rekommenderat att lägga syllpapp på den underliggande regelkonstruktionen innan du fäster dina trallbrädor. På så sätt skyddas stommen från fukt ovanifrån.

Vilken duk under grus?

Fiberduk av geotextil klass N2 avsedd för garageuppfarter och tyngre dräneringsarbeten. Duken är vattengenomsläpplig och materialskiljande vilket innebär att den håller olika typer av grus, sand, jord etc separerade, men släpper igenom vatten.

Vilken Markduk?

N1: Lämpad för dränering och filtrering av material. N2: Lämplig att använda mot material med max 100 mm stenstorlek. N3: Lämplig att använda mot material med max 100-200 mm stenstorlek och har god effekt mot rotogräs.

Hur bygga fris?

Vill man ha en ram (fris), måste man lägga till ett par extra reglar för att dels ha något att lägga frisen på, men också för att ha något att skruva trallen i. Vi valde att ha en ram runt trots att det är lite överkurs på en snabbaltan. Det är väldigt snyggt, så det är värt det.

Hur får man trädäck rakt?

Lägg trallbrädorna rakt och snyggt Använd penna eller snörslå. Om brädorna inte ligger helt i linje med dina markeringar, justera mellanrummet mellan brädorna. Då får du garanterat ett rakt och liksidigt tralldäck, och du slipper ”fuljustera” på slutet.

Relaterade inlägg: