Vad lär man sig i franska 3?

Innehållsförteckning

Vad lär man sig i franska 3?

Vad lär man sig i franska 3?

Förståelse av målspråket i tal och skrift. Förmåga att formulera sig och kommunicera på målspråket i tal och skrift. Förmåga att anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang. Förståelse av kulturella och sociala förhållanden i olika sammanhang och områden där språket används.

Hur många läser franska?

Hur ser det då ut med språkintresset på grund- och gymnasieskolan? En titt på skolverkets statistik* visar att i avgångsklassen 2016/2017 fanns det 17 700 elever som läst tyska, 14 300 som läst franska och 39 200 som läst spanska. Tio år tidigare (2006/2007) var motsvarande antal 25 900, 18 300 och 32 300 elever.

Vad är ett modernt språk?

I svenska grundskolan och gymnasieskolan ska alla elever få välja mellan minst två av de moderna språken franska, spanska, eller tyska som sitt språkval i moderna språk. På vissa skolor kan du läsa andra moderna språk. Till exempel ryska, italienska, japanska, portugisiska eller kinesiska.

Hur många poäng är tyska 3?

Det är sant att man får meritpoäng från steg 3 i Moderna språk /det finns ett undantag - då man kan i ett fall få för steg 2 men det är ovanligt, man måste då läsa två olika moderna språk - bland annat.../. För Tyska 3 får du 0.5 Meritpoäng.

Hur många läser tyska?

Idag är det 17 procent av eleverna i grundskolan som läser tyska – för 20 år sedan var det 42 procent. Och på gymnasiet läser endast 3 procent av elever tyska. Ju högre upp i utbildningsnivån man kommer, desto färre läser tyska, säger Mia Smith. På universitetsnivå är det ”extremt få”.

Hur många läser moderna språk?

Antalet elever i grundskolan ökar i alla årskurser utom i årskurs 1 och 3 där antalet elever minskar jämfört med föregående läsår. Föregående läsår ökade elevantalet i alla årskurser förutom i årskurs 2. Bland eleverna i årskurs 6 läser 98 procent moderna språk eller alternativ till moderna språk inom språkvalet.

Vad är moderna språk gymnasiet?

På de gymnasieprogram där moderna språk är ett obligatoriskt ämne ska skolan alltid erbjuda dig att läsa tyska, franska och spanska. Vissa skolor kan erbjuda mer ovanliga språk som t. ex. italienska, ryska, japanska eller kinesiska.

Vad menas med moderna språk 3?

Moderna språk 3, 100 poäng, som bygger på kursen moderna språk 2 eller moderna språk inom ramen för språkval i grundskolan.

Relaterade inlägg: