Varför ska man läsa psykologi?

Innehållsförteckning

Varför ska man läsa psykologi?

Varför ska man läsa psykologi?

Psykologi fascinerar många människor och kan bäst beskrivas som läran om människors beteende och upplevelser. Inom våra utbildningar har du möjlighet att komma i kontakt med den senaste forskningen och praktisera dina kunskaper i olika projektarbeten.

Hur är det att läsa till psykolog?

Studietiden för psykologprogrammet är fem år. För att söka psykologlegitimation hos Socialstyrelsen krävs efter fullgjord examen tolv månaders praktisk tjänstgöring i psykologarbete under handledning av erfaren psykolog.

Vad lär man sig på psykologi?

Undervisningen i ämnet psykologi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om de komplexa faktorer som påverkar beteende, känslor och tankar hos människan både som individ och tillsammans med andra.

Är det svårt att läsa till psykolog?

Hur svårt är det att komma in på psykologprogrammet? Kort kan en ändå säga att det är svårt att komma in på programmet. Det kräver höga betyg eller högt resultat på högskoleprovet. Gå in på antagning.se för att se aktuella siffror för antagningen.

Vad är läran om själen?

Ordet psykologi kan förstås som läran om själen. Det är bildat av ordet psyke, från grekiskans psȳchē (andedräkt, själ eller liv), och av ordet lógos som ursprungligen betecknar ord på grekiska.

Vilket Psykologprogram?

Sökresultat
NamnLärosäteHP
PsykologprogrammetLunds universitet1.70
PsykologprogrammetUmeå universitet1.55
PsykologprogrammetKarolinska institutet1.55
Personalvetare, med inriktning mot arbets- och organisationspsykologiHögskolan Väst1.05

Relaterade inlägg: