Vad läser man i kriminologi?

Innehållsförteckning

Vad läser man i kriminologi?

Vad läser man i kriminologi?

Kort om Kriminolog Kriminologer tar reda på varför ett brott begås och orsakerna som leder till brott för att utveckla strategier som kan förebygga framtida brott. Kunskap i kriminologi betyder kompetens inom prevention och intervention inom områdena brottslighet, missbruk och psykisk ohälsa.

Hur många år är Kriminologiprogrammet?

Programmet i kriminologi omfattar tre års heltidsstudier och ger grundläggande teoretiska och metodologiska kunskaper för att förstå orsakerna till varför individer begår brott och utsätts för brott. Utbildningen är i huvudsak teoretisk och studenterna läser och diskuterar kriminologisk forskning.

Vilka betyg krävs för att komma in på kriminologi?

Behörighetskraven för att läsa kriminologi på högskola är grundläggande behörighet, Matte 2a/2b/2c och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Vilket du får från ditt gymnasieprogram.

Vad är utbildningen för kriminologer i Sverige?

  • Kriminologer utbildas i Sverige på högskolenivå och det finns olika vägar att gå: antingen söker man till Kriminologiprogrammet eller läser fristående kurser som man sedan ofta sätter ihop till en kandidatexamen.

Vad innebär studierna vid kriminologiprogrammet?

  • Studierna vid Kriminologiprogrammet bedrivs på helfart vilket innebär att du studerar på heltid, vilket motsvarar 40 timmar/vecka. Utbildningen sker alltså på campus och ges inte på distans. Inom dessa 40 timmar ryms lärarledd tid på campus i form av föreläsningar och seminarier ungefär 3 ggr/vecka.

Hur kan du arbeta som kriminolog?

  • Som kriminolog kan du arbeta som till exempel utredare, analytiker, rådgivare eller samordnare hos en rad verksamheter som arbetar med frågor som rör social problematik som brott, otrygghet, missbruk, etc.

Relaterade inlägg: