När kom sms lån till Sverige?

Innehållsförteckning

När kom sms lån till Sverige?

När kom sms lån till Sverige?

I mars 2006 lanserades en ny låneprodukt, sk sms-lån, på den svenska marknaden. De gav förutsättningar att låna en relativt liten summa pengar och de skulle betalas tillbaka på relativt kort tid. Kontakter med långivaren sköttes framför allt genom sms eller via Internet.

Kan man betala tillbaka sms lån direkt?

Snabblån och SMSlån är den enda låneformen som kan göra direkt utbetalning av lån. Ränta och avgifter på dessa lån är oftast höga. Innan du tecknar dig för ett snabblån eller SMSlån bör du ränka på lånets kostnader och vara säker på att du kan betala tillbaka lånet, oavsett om du får direktutbetalning eller inte.

Vad gäller sms lån?

Att ta ett snabblån är en kortsiktig lösning som kan bli väldigt dyr. Typiskt för snabblån är att det handlar om ganska små belopp, mellan cirka 3 000 kronor och 10 000 kronor, som ofta ska betalas tillbaka redan efter 30 dagar. Du betalar både en avgift när du tar lånet och ränta på lånet.

Vad är snabb sms lån?

Liksom andra lånetyper med lägre belopp och snabb hantering innebär sms lån att det handlar om högkostnadskrediter med kort löptid och väldigt hög ränta. Det finns fall med effektiv ränta på flera tusentals procent.

Hur länge har SMS lån funnits?

Sms-lån etablerades på den svenska marknaden i början av 2006 och karaktäriseras främst av låga lånebelopp, kort kredittid och en enkel ansökan. Idag finns det cirka 30 olika aktörer på den svenska marknaden som tillhandahåller denna typ av kredit.

Varför tar många sms lån?

Ränta på snabblån ofta hög Sms-lån handlar om ganska små belopp, mellan 3 000 och 10 000 kronor. Men som låntagare måste du utöver det betala en avgift och ränta, och en hög sådan. Oftast extrem hög eftersom återbetalningstiden är så kort och företagen vill tjäna pengar.

Varför tar man sms lån?

Den främsta anledningen till varför människor ansöker om smslån, som också är en fördel med detta snabblån, är att de förser långivaren med omedelbara pengar. Snabblån som dessa utbetalas ofta inom så lite som 24 timmar efter det att långivaren fått sitt lån beviljat.

Relaterade inlägg: