Vad kännetecknar jordbrukssamhälle?

Innehållsförteckning

Vad kännetecknar jordbrukssamhälle?

Vad kännetecknar jordbrukssamhälle?

Ett jordbrukssamhälle, bondesamhälle eller agrarsamhälle är en sammanfattande beteckning på ett geografiskt område där produktionen till största del är av jordbrukskaraktär eller där de största värdena skapas inom jordbruket.

Vad kännetecknar det framväxande postindustriella samhället?

Det postindustriella samhället är ett tjänstesamhälle som också kallas informationssamhälle och kunskapssamhälle. ... Utvecklingen från basindustrier till högteknologi och från industri till service brukar kallas den postindustriella revolutionen.

Vilka konsekvenser hade Jordbruksrevolutionen?

Jordbruket innebar att människorna blev bofasta och fick mer mat. Detta ledde till att de kunde skaffa sig flera barn. Nu ökade befolkningen snabbt i jordbruksområdena. Jordbruket ledde till att byar och städer uppstod.

Vad är ett informationssamhälle?

Informationssamhället (även kallat IT-samhället) betyder att människans hantering av information i hög grad ersätter, mycket fysiskt arbete. Besläktade uttryck är IT-samhället, Kunskapssamhället, Kommunikationssamhället och det äldre Postindustriella samhället.

Hur förändras möjligheterna att bedriva traditionell ekonomisk politik i detta samhälle?

Staten brukar också i traditionell ekonomisk politik tala om att hålla nere arbetslösheten. Hur förändras möjligheterna att göra detta i ett postindustriellt samhälle. I industrisamhället fanns många enkla jobb på fabriker och industier dör människor att tas.

När började den industriella revolutionen i Sverige?

Industrialiseringen av Sverige tog fart under 1800-talet. Ny teknik förändrade samhället på många sätt. Många människor lämnade arbete med jordbruk på landsbygden och flyttade till Stockholm för att jobba i fabriker.

Relaterade inlägg: