Vad lärare och andra vuxna behöver veta för att fler pojkar ska lyckas i skolan ljudbok?

Innehållsförteckning

Vad lärare och andra vuxna behöver veta för att fler pojkar ska lyckas i skolan ljudbok?

Vad lärare och andra vuxna behöver veta för att fler pojkar ska lyckas i skolan ljudbok?

Gruppen pojkar går ut grundskolan med ett meritvärde närmare 30 poäng under det för flickor. Vidare lämnar mer än var femte pojke skolan utan att ha gymnasiebehörighet....Pojkar i skolan : vad lärare och andra vuxna behöver veta för att fler pojkar ska lyckas i skolan.
FörfattareFredrik Zimmerman
ISBN9789147131525

Hur får vi fler pojkar att lyckas i skolan föreläsning?

skolor som har en bra pluggkultur bland killar är det accepterat både att prestera bra och att anstränga sig. Några konkreta råd Fredrik Zimmerman ger till lärare och skolledare i sina föreläsningar är att satsa på hög vuxennärvaro och att träna studieteknik med alla elever.

Varför presterar pojkar sämre i skolan?

Under en längre tid har pojkar som grupp presterat sämre i skolan än flickor. Trenden de senaste tio åren är att betygs- klyftan mellan könen ökar. ... Etnicitet och föräldrarnas utbildningsnivå spelar en stor roll för prestationerna i skolan. Samtidigt visar statistiken att pojkar presterar sämre inom alla kategorier.

Hur gör vi med pojkarna?

Ingela Åhslund och Lena Boström beskriver olika sätt att förstå pojkars skolsituation samt diskuterar med stöd av didaktisk teori olika sätt att i undervisningen hantera pojkars och flickors olika behov och förutsättningar. Boken Hur gör vi med pojkarna?

Hur pojkar lyckas i skolan?

Gruppen pojkar går ut grundskolan med ett meritvärde närmare 30 poäng under det för flickor. Vidare lämnar mer än var femte pojke skolan utan att ha gymnasiebehörighet. Siffror som sätter fingret på ett av svensk skolas största likvärdighetsproblem. Orsakerna till pojkars sämre skolresultat är flera och sammanflätade.

Varför presterar tjejer bättre i skolan?

Flickor har från tidig ålder en förväntan på sig att visa omsorg om andra, vilket utvecklar deras förmåga till självdisciplin. Det utvecklar även deras förmåga att uppfatta hur andra, exempelvis lärare, vill att något ska utföras, vilket gynnar deras prestationer i skolan.

Vad lärare och andra vuxna?

I boken beskrivs olika fenomen som bidrar till att pojkar presterar sämre än flickor. Utifrån dessa diskuteras hur lärare och andra vuxna kan bidra till att bryta den negativa trenden så att fler pojkar lyckas i skolan, vilket gynnar både pojkar och flickor, som boken också visar.

Relaterade inlägg: