Vad gör man med klorin?

Innehållsförteckning

Vad gör man med klorin?

Vad gör man med klorin?

Klorin är varumärke för ett rengöringsmedel som består av en lösning av natriumhypoklorit (NaClO) i vatten. På grund av denna ingrediens är Klorin basiskt och frigör klor. Klorin används för rengöring, blekning och desinfektion. Klorin marknadsförs av Colgate-Palmolive.

Är klorin bra?

Undvik klorin Klorin är ett effektivt ämne som snabbt tar bort smuts. Ämnet används bland annat för blekning, rengöring av badrum och för att döda bakterier. Klorin finns i många starka rengöringsprodukter, men kan vara giftigt för vattenlevande organismer och även skadligt för människors hälsa.

Kan klorin?

Klorin skadar huden, slemhinnorna och andningssystemet. I bästa fall får du hosta och irritation i ögon, näsa och svalg men klorin kan också ge brännskador och är dödligt ifall du exponeras för en hög koncentration och inte snabbt kommer ut i friska luften.

När ska man använda klorin?

Ta bort mögel i hemmet Svartmögel kan samlar på olika ställen i hemmet beroende på vart det är fuktigt. Ett bra sätt om möglet sitter på en vit yta är varmt vatten och klorin. ... Ni bör också se över varför det har bildats mögel. Oftast är det dålig ventilation.

Kan man diska med klorin?

Yes, en av de saker vi ofta glömmer. Nej inte att rengöra med diskmedel utan att desinfektera skärbrädorna. Ta några teskedar klorin och en kopp varmt vatten. Sedan en borste och skrubba.

Relaterade inlägg: