Vad menas med begreppen utsläckning diskriminera generalisera?

Innehållsförteckning

Vad menas med begreppen utsläckning diskriminera generalisera?

Vad menas med begreppen utsläckning diskriminera generalisera?

Denna sortens inlärning (betingnin) kallas för generalisering. Motsatsen att den inlärda resaktionen uppkommer endast av begränsade situationer eller föremål kallas för diskriminering. Om ett barn fått en inlärd reaktion som tex. rädsla för vatten och får hjälp att komma över det kallas detta för utsläckning.

Vad menar en Behaviorist med förstärkning vilka olika typer av förstärkning finns det ge exempel på de olika typerna av förstärkning?

Ge exempel på de olika typerna av förstärkning. En förstärkning bygger på att människan utför en medveten handling. - Positiv förstärkning innebär att en konkret god konsekvens tillkommer då ett beteende utförs, vilket ökar sannolikheten för att en individ ska uppvisa detta beteende igen.

Vilka fördelar har Beteendeperspektivets?

Fördelar med perspektivet I detta perspektiv ser man likheterna som finns mellan människor och djur. Djur är egentligen bara enklare versioner av oss. Här kan vi alltså först forska på enklare varelser, färdigställa förklaringsmodeller och sedan fortsätta forskningen på människan.

Relaterade inlägg: