Vad säger dygdetiken?

Innehållsförteckning

Vad säger dygdetiken?

Vad säger dygdetiken?

Dygdetik menar att goda människor gör goda handlingar. För att bli goda ska vi arbeta med vår karaktär och överväga vilka motiv vi har för det vi gör. Sin etik får man främst från andras goda exempel. Här står inte handlingen i centrum utan frågan om vilken slags människa man vill vara.

Vad är grejen med etik?

Etik är morallära, d.v.s. filosofiska idéer som hjälper dig fatta rätt beslut och utföra rätt handlingar efter de etiska principer du valt att följa.

Vad säger Dygdetik om dödsstraff?

Konsekvensetiken: Å ena sidan argumenterar eleven för att en konsekvensetikermenar att det är fel med dödsstraff (oskyldiga kan avrättas, ingen andra chans att bättra sig) men å andra sidan är dödsstraff bra därför att det är avskräckande ochdärför att konsekvenserna blir då att brotten minskar, samt att anhöriga till ...

Vad säger Dygdetik om abort?

moralisk rätt att själv bestämma och besluta om abort. På det sätt är abort en etisk handling. ... Pro- life propagandister hävdar att fostret är en människa i en livsprocess som har etiskt rätt till ett fullt liv. De påstår att kvinnan genom att göra en abort hindrar och kämpar emot fostrets utveckling.

Relaterade inlägg: