För vad kan ställföreträdaren få vite utdömt?

Innehållsförteckning

För vad kan ställföreträdaren få vite utdömt?

För vad kan ställföreträdaren få vite utdömt?

Har den vitesförelagde laga förfall, varom domstolen saknar kännedom, kan han föra talan mot beslut att utdöma vite och därvid göra gällande det laga förfall som förelegat vid målets behandling i lägre rätt.

Vad är det för skillnad på vite och böter?

Vite är inga böter utan oftast ett påtryckningsmedel som myndigheter använder. ... Till skillnad från böter kan vitet komma att upphöra om den som vid vite förelagts att uppfylla åligganden inom en viss tidsram också har gjort det.

Vilket ansvar har en förvaltare?

Att vara god man eller förvaltare handlar om att hjälpa en medmänniska. En god man eller förvaltares huvudsakliga uppgift är att representera någon som på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande behöver hjälp med att bevaka sin rätt, förvalta sin egendom eller sörja för sin person.

Vad är skillnaden mellan vite och skadestånd?

Fördelen med ett vite i avtal är att den skadelidande parten inte behöver bevisa den verkliga skadan på grund av avtalsbrottet, utan har rätt till det avtalade vitesbeloppet ändå. Detta är en skillnad mot skadestånd, där den verkliga skadan måste bli beräknad i kronor.

Relaterade inlägg: