Vad betyder fästa tråden?

Innehållsförteckning

Vad betyder fästa tråden?

Vad betyder fästa tråden?

Fäst alltid trådar på avigsidan av ditt rätstickade arbete. Med nål och garnände följ maskorna sidledes över 2 varv. Halvvägs genom videon visar vi med ett kontrastgarn samma sak, så att det är enklare att följa. Som du kan se är denna metod att fästa tråden helt osynlig på framsidan.

Hur gör man ett stygn?

Stygnet broderas i två steg, först ett högerlagt stygn som sedan broderas över med ett vänsterlagt stygn. Det färdiga stygnet bildar ett kors eller ett kryss på rätsidan och lodräta stygn på avigsidan. För att få ett bra resultat är det viktigt att de överlagda stygnen går åt samma håll.

Vad händer om du syr med vanlig raksöm i trikåtyg?

Vi skulle säga att de är mer förlåtande än vävda tyger då det sydda plagget lättare formar sig efter kroppen. Trikåtyger är stretchiga och mjuka och passar perfekt till klädsömnad. ... De brukar krympa vid den första tvätten så du bör förtvätta tyget innan du klipper i det. Trikåtyger kan ha väldigt olika mängd stretch.

Hur fäster man en raksöm i början och slutet?

Sy ihop tygerna med raksöm. Börja på ena sidan om öppningen och sy runt om längs den streckade linjen till andra sidan av öppningen. Det är viktigt att du fäster tråden i början och i slutet annars går sömmen upp. Fäst tråden genom att sy några gånger på samma ställe i början och i slutet.

Relaterade inlägg: