Vad är ett meddelandeblad?

Innehållsförteckning

Vad är ett meddelandeblad?

Vad är ett meddelandeblad?

Bladen innehåller nyheter från myndigheten, ofta om juridiska frågor. Meddelandebladen har inte någon juridisk status. Om du vill läsa nya föreskrifter och allmänna råd söker du i Socialstyrelsens författningssamling.

Vad gäller för dig som pedagog vid hantering av läkemedel i arbetet?

Medicin som tas regelbundet ska förvaras i veckodosett, som föräldern laddar med de läkemedel som ska ges under den tid då eleven vistas i skolan. Dosetten ska förvaras inlåst. Vid behovsmedicinering skall vårdnadshavaren se till att skolan förses med läkemedlet. Även här skall läkemedlet förvaras under lås.

Får man ge medicin i förskolan?

Om du som lärare i förskola, skola eller fritidshem ska ge medicin eller inte beror på om det är fråga om hälso- och sjukvård eller s.k. egenvård. Bedöms medicineringen som hälso- och sjukvård är utgångspunkten att en legitimerad yrkesutövare, dvs. läkare eller sjuksköterska, ska ge medicinen.

Vad är avdragsgillt som friskvård?

Friskvårdsbidrag på högst 5 000 kronor per år som du kan använda till enklare aktiviteter med inslag av motion eller annan friskvård, till exempel ett gymkort eller ridlektioner. Motionsaktiviteter, massagebehandlingar eller gymkort som arbetsgivaren bestämmer och direkt betalar för.

Relaterade inlägg: