Vad är god luftkvalitet?

Innehållsförteckning

Vad är god luftkvalitet?

Vad är god luftkvalitet?

För att det ska vara en god luftkvalitet måste luften komma in genom de tilluftdon som finns. Kommer luften in via otätheter i väggar, golv och tak som rörgenomförningar, elledningar, kulvertar och skorstenar med mera kan den innehålla mängder med föroreningar.

Vad är Luftkvalite?

Vad är luftföroreningar? Luft är en gasblandning som till största del består av kväve. ... Några av de vanligaste luftföroreningarna är kväveoxid, svaveldioxid, marknära ozon, tobaksrök och partiklar.

Vad kan det finnas för skadliga partiklar i luften?

Luftföroreningar förekommer normalt i all luft vi andas. Det kan till exempel vara partiklar som damm, pollen, svampar, virus, bakterier, koldioxid eller andra gaser mm. Människor och djur är stora partikelspridare.

Hur är Sveriges luft?

De senaste åren har halterna av vissa luftföroreningar i Sverige minskat, medan andra är oförändrade. Halterna är fortfarande så höga att de skadar människors hälsa, växtlighet och kulturföremål.

Vad gör man åt dålig ventilation?

Se till att underhålla ventilationen En vanlig orsak till dålig ventilation är brister i underhållet. För att ventilationssystem ska fungera och behålla sin funktion finns det krav på regelbunden kontroll och underhåll.

Relaterade inlägg: