Kan vara till skada korsord?

Innehållsförteckning

Kan vara till skada korsord?

Kan vara till skada korsord?

subst.

  • fel, defekt, skavank, vank, bristfällighet; kroppsskada, åkomma, sår, blessyr, kontusion, lesion; åverkan, förstörelse, skadegörelse, ohägn.
  • förlust, avbräck, förtret, otjänst, men, nackdel, förfång, ogagn.
  • synd, orätt, skam.

Vad betyder skadat sig?

Att skada sig själv är att spela lite död inför både yttre och inre angripare, att exponera sin kropp är att avleda uppmärksamheten från en bräcklig själ.

Kan vara nying?

Nying är en stockvedsbrasa anordnad så att den kan brinna en hel natt. Nyingar användes förr av skogsarbetare, jägare och timmerflottare som var tvungna att tillbringa natten under bar himmel eller som signaleld för att vägleda sjöfarande. Namnet härrör troligen från det fornsvenska nudher, som betyder trästock.

Har skadad illa?

Om du blivit skadad i trafiken, i vården eller om någon har skadat dig med vilja eller av vårdslöshet kan du ha rätt till skadestånd. Detsamma gäller om du skadar dig på grund av att till exempel kommunen inte sandat när det är ishalka eller när en butik inte varnat för nivåskillnad i golvet i en butik.

Är ett modelejon?

En dandy (eller modelejon) kom till på 1700-talet i London och Paris, med lite olika utföranden. I London är en "dandy" en man från medelklassen som försöker lura sin omgivning att han tillhör aristokratin med sin klädstil och elegans.

Vad betyder synonym på engelska?

synonymous {adjektiv} liktydig {adj.} Limiting copyright is not synonymous with doing without compensation. expand_more Inskränkningen av upphovsrätten är inte liktydig med att man avstår från gottgörelse. We must not forget the details of this disaster, which has become synonymous internationally with pollution.

Relaterade inlägg: