Är PM förmiddag?

Innehållsförteckning

Är PM förmiddag?

Är PM förmiddag?

12-timmarsklocka är en tidsomvandlingskonvention i vilken dygnets 24 timmar indelas i två perioder kallade a.m. - ante meridiem (svenska: f.m. - förmiddag) och p.m. - post meridiem (svenska: e.m. - eftermiddag).

Vad är AM PM på svenska?

Post meridiem[redigera | redigera wikitext] Klockan "6 PM" betyder sålunda klockan sex på kvällen (18.00). PM motsvaras på svenska av förkortningen e.m. (eftermiddag). Motsatsen heter AM (ante meridiem), och är latin för 'före middag' och till exempel om klockan är "6 AM" betyder det att den är sex på morgonen (06.00).

Vad är ett PM i svenska?

Ett PM är en utredande text i vetenskaplig stil som är mindre omfattande än en uppsats eller en rapport. I texten skall du redogöra och utreda ett ämne på ett sakligt och objektivt sätt.

Vad är klockan tidszon?

Den tidszon som Sverige ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Sverige är tidsskillnaden 9 timmar.

Vad betyder PM och PM på svenska?

  • PM betyder alltså eftermiddag. I vissa språk används AM och PM för att tala om vilken tid på dygnet det är. Man säger att klockan är 10.42 AM, vilket betyder att klockan är 10.42 på förmiddagen. På svenska använder vi i stället en 24-timmarsklocka.

Vad betyder PM på förmiddagen?

  • AM betyder alltså förmiddag. PM är latin för post meridiem, vilket betyder efter middag. PM betyder alltså eftermiddag. I vissa språk används AM och PM för att tala om vilken tid på dygnet det är. Man säger att klockan är 10.42 AM, vilket betyder att klockan är 10.42 på förmiddagen.

Vad betyder Am och PM för allasvaren?

  • Tid och kalender. allasvaren. AM är latin för ante meridiem, vilket betyder före middag. AM betyder alltså förmiddag. PM är latin för post meridiem, vilket betyder efter middag. PM betyder alltså eftermiddag. I vissa språk används AM och PM för att tala om vilken tid på dygnet det är.

Vad betyder klockan 6 PM på morgonen?

  • Klockan "6 PM" betyder sålunda klockan sex på kvällen (18.00). PM motsvaras på svenska av förkortningen e.m. (eftermiddag). Motsatsen heter AM (ante meridiem), och är latin för 'Före middag' och till exempel om den är "6 AM" betyder det att den är klockan sex på morgonen (06.00).

Relaterade inlägg: