Vad kommer ordet pirra ifrån?

Innehållsförteckning

Vad kommer ordet pirra ifrån?

Vad kommer ordet pirra ifrån?

Pirra i betydelsen 'liten hopfällbar transportkärra' används mest i mellersta Sverige, speciellt i Stockholmstrakten. Det är belagt där åtminstone sedan 1940-talet. Varför det heter så är oklart. Till det man bilda verbet pirra, alltså transportera något tungt med sådan kärra.

Vad heter pirra egentligen?

Säckkärra[redigera | redigera wikitext] Säckkärra, magasinkärra, transportkärra, paketkärra, bagagekärra eller pirra är en L-formad tvåhjulig kärra. Den används för transport av mindre gods, inklusive paket, bagage och säckar.

Vad betyder pirr?

Pirr betyder i stort sett samma sak som kittling.

Vad kostar en pirra?

Kostade runt 300kr. Den har varit mycket bra att ha när vi har flyttat. Klarar av de flesta möbler, sopsäckar etc.

Vad är en pirra?

Att det kan pirra i magen, av spänning eller förälskelse, är väl bekant för de flesta. I sydsvenska dialekter kan det dessutom ha en sexuell betydelse, då pirra betyder ha samlag. Vilket möjligen har försvårat för pirra i betydelsen kärra.

Vad kallas Säckkärra?

En pirra, säckkärra eller magasinkärra är en L-formad mindre typ av säckkärra med två hjul och en lastkniv i fronten du använder för flytt av mindre gods, paket, bagage och säckar.

Vad gör man åt pirr i benen?

Regelbundna sovtider och ett svalt sovrum kan underlätta om sjukdomen stör din sömn. Massage och avslappning kan också ge lindring, liksom värme eller kyla på fötterna och benen. Pröva till exempel att duscha fötterna med varmt eller kallt vatten, eventuellt växelvis, eller att använda en värmedyna.

Vad kostar en säckkärra?

559,20 exkl. moms....Magasinkärra.
Artikelnummer325007
Lastyta410x330 mm
MåttH124 cm
Max. belastning250 kg
Vikt15 kg

Hur fungerar en Trappkärra?

Kraftig magasinkärra med solida klätterhjul monterade i en stjärnhjulskonstruktion och handtag med knogskydd som skyddar handen från att klämmas i dörrkarmar och mot kanter. Trappkärran är lämplig för godstransport i trappor med standard steghöjd samt över avsatser och kantstenar.

Relaterade inlägg: