Hur servera cider?

Innehållsförteckning

Hur servera cider?

Hur servera cider?

En torr äppelcider lämpar sig som aperitif före en måltid, medan en söt variant gör sig bra till en efterrätt. Kom ihåg att cidern ska ha mer sötma än desserten! Cider kommer bäst till sin rätt med syrliga maträtter som innehåller till exempel citron eller ättika.

Vilken cider har högst alkoholhalt?

Klassificering av cider I Sverige var cider en benämning på läskedryck med alkoholhalt av högst 2,25 volymprocent och starkare cider klassificerades som äppelvin. Dessa regler ändrades på 1990-talet och cider kan numer ha både lägre och högre alkoholhalt. Cider tillverkas traditionellt på äpplen eller päron.

Vilket glas till cider?

Cider bör drickas i ett glas som förhöjer smaken och doftarna vilket gör att du kan njuta mer av drycken. Här finner ni Final Touch ciderglas som är ett utmärkt standardglas för cider, samt har vi även Magners pint ciderglas, Stowford Press pint ciderglas och Weston ciderglas i sortimentet.

Är cider öl?

Alkoholhalten i cider till dagligvaruhandeln får inte överskrida 2,25 procent alkohol. ... Öl däremot får säljas i vanlig mataffär med alkoholhalt upp till 3,5 procent. Anledningen till skillnaden mellan öl och cider är att cider definieras som vin och för de olika klassifikationerna gäller olika gränser för alkoholhalt.

Hur många procent är cider?

Cider är äppel- eller päronmust som man låtit jäsa så att alkohol bildas. I Sverige får en cider aldrig innehålla mer än 8,5% vol. och cidern måste innehålla minst 15 % jäst eller ojäst juice från äpple eller päron. Cider kan smaksättas med annan frukt- eller bärarom men grunden är alltid juice från äpple eller päron.

Relaterade inlägg: