Vad ska jag och min kompis prata om?

Innehållsförteckning

Vad ska jag och min kompis prata om?

Vad ska jag och min kompis prata om?

Det kan vara skönt att prata med dem om hur du känner. Du kan också prata med någon hemma. Ofta har personer i ens närhet också varit med om liknande saker och kan berätta hur de gjorde då. Det brukar också kännas skönt att få berätta om det som är jobbigt.

Vad kan man prata om med en ny vän?

6 konversationer du bara kan ha med din bästa vän

  1. Dina galnaste hemligheter. ...
  2. Dina familjeproblem. ...
  3. Allt om personerna du någonsin crushat på ...
  4. Dina problem på jobbet. ...
  5. Dina hygienproblem. ...
  6. Dina pinsammaste historier.
BE

Hur man väljer vänner?

Så får du nya vänner i vuxen ålder – 7 tips du kan börja med idag

  1. Ta initiativ. Har du träffat någon som gav dig en bra känsla och som du tror att du verkligen skulle klicka med, tveka då inte att ta initiativet till att ses. ...
  2. Var modig. ...
  3. Säg ja. ...
  4. Be om hjälp. ...
  5. Prova något nytt. ...
  6. Nätverka på jobbet. ...
  7. Använd dig av tekniken.

Vad har man vänner till?

En vän ska vara snäll, omtänksam och en vän ska lyssna på den som pratar och inte tänka på sig själv. Man ska tänka på andra och bry sig om någon och inte tänka på sig själv hela tiden alltså tänka på andra. :D. Vännen lyssnar på vad du har att säga och ställer upp om du har hamnat i problem som du inte kan lösa själv.

Vad ska man säga till en kompis som mår dåligt?

Förklara att du finns personen, men säg det inte bara, kom på ett sätt där du praktiskt kan visa för din vän att hen betyder mycket för dig och att du uppskattar hen som person. Fråga hur din kompis mår vaje dag, och om din kompis skriver "Det är bra" fråga då personen om den är säker.

Vad säger man till en kompis som mår dåligt?

Uppmuntra till samtal och visa att du bryr dig Om du pratar med en person som mår dåligt: Våga fråga hur personen mår. Välj gärna en tid och plats när ni kan prata ostört. Ibland kan det vara lättare att prata om man gör någonting under tiden, till exempel tar en promenad.

Relaterade inlägg: