Var plantera syren?

Innehållsförteckning

Var plantera syren?

Var plantera syren?

Den är lätt att plantera och trivs i både i soliga och halvskuggiga lägen. Syren klarar sig bra i de flesta jordar, så länge jorden inte är alltför sandig eller lerig. Får den välja helt själv vill den helst att jorden ska vara näringsrik och lite fuktig, då trivs den som allra bäst.

När är det bäst att plantera syren?

Täck grenen med jord. På våren har den antagligen roat sig och kan planteras om.

Hur tätt ska man plantera syren?

Vad gäller avstånd att sätta häckplantorna på när du ska plantera en Syrénhäck, brukar 3-4 st per meter bli lagom.

Kan man plantera vinbär i kruka?

Läge: Trivs i sol till halvskuggigt läge. Tåliga men växer frodigare om de inte utsätts för sommartorka. Kan också odlas i stor kruka eller pallkrage.

Hur planteras syrener i trädgården?

  • Syrener kan planteras i de flesta trädgårdsjordar som inte är extrema på något sätt. Den trivs dock bäst om jorden är närings- och humusrik och gärna något lerhaltig. Soligt läge ger rikast blomning men även halvskugga fungerar.

Vilka sjukdomar kan drabba syrener?

  • Det finns några sjukdomar som kan drabba syrener: Syrenbakterios orsakar svarta, insjunkna fläckar på de nya skotten och bruna fläckar på bladen, skotten dör sedan. Orsakas ofta av fuktig och frostbenägen placering. Klipp bort angripna skott så fort som möjligt, men välj i första hand motståndskraftiga sorter.

Hur förökas syrener i trädgården?

  • Förökas lättast m h a välrotade rotskott, rena arter kan även frösås. Syrener kan planteras i de flesta trädgårdsjordar som inte är extrema på något sätt. Den trivs dock bäst om jorden är närings- och humusrik och gärna något lerhaltig. Soligt läge ger rikast blomning men även halvskugga fungerar.

Relaterade inlägg: