När är det varmast på Rhodos?

Innehållsförteckning

När är det varmast på Rhodos?

När är det varmast på Rhodos?

Vädret på Rhodos I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag.

När är det som varmast i Grekland?

Grekland - Väder och temperatur Vädret i Grekland är inte oväntat som varmast i juli och augusti. Då är det sköna dryga 30 grader på dagen i hela landet och i topp hittar vi Samos. Men värmen kommer redan i april och stannar till november på öarna Kreta, Rhodos och Kos.

Hur varmt är det i Rhodos på vintern?

Vädret på vintern Från december till februari regnar det rikligt och medeltemperaturen sjunker från 13°C i december till 11°C i februari.

Är det varmt på Rhodos i maj?

Rhodos förekommer ofta otroliga värmeböljor med temperaturer på över 45 grader. Maj: Medeltemperatur på 25 °C, 12 soltimmar per dygn och ca 20 °C i vattnet. Juni: Medeltemperatur på 28 °C, 13 soltimmar per dygn och ca 22 °C i vattnet.

Hur varmt är det på Rhodos i november?

Medeltemperaturer
DagstemperaturSoltimmar per dag
augustiDagstemperatur 31°cSoltimmar per dag 12h
septemberDagstemperatur 28°cSoltimmar per dag 11h
oktoberDagstemperatur 24°cSoltimmar per dag 10h
novemberDagstemperatur 18°cSoltimmar per dag 8h

När är det varmast på Gran Canaria?

Sommar – juni, juli och augusti. Det här är den varmaste tiden på året på Gran Canaria med en genomsnittstemperatur på 26 grader och augusti är historiskt sett den varmaste månaden. Men trots att det är mitt i sommaren är luftfuktigheten väldigt låg, något som uppskattas av många.

Var är det varmast i Grekland i maj?

Varmt i maj: 23–28 grader
Luft - dagLuft - nattResmål
25°0Kap Verde
24°17°Spanien, La Gomera
24°15°Grekland, Kreta
24°16°Grekland, Rhodos

Vilken månad är bäst att åka till Grekland?

Det beror naturligtvis på vilket väder man önskar sig. Mina favoritmånader är april, juni, september och oktober. Till Grekland kan man faktiskt åka året om även om de flesta åker under den varmare delen av året. På vintern är det framförallt Aten och Kreta som lockar.

Är det blåsigt på Rhodos?

Det är Meltimi-vinden, som drar över Rhodos västkust, och mojnar en aning innan den når östkusten. Därför är det normalt mer blåsigt på västkusten, och det gör särskilt den nordvästliga delen av Rhodos ytterst populär bland surfare. Sett med nordeuropeiska ögon, är vintern på Rhodos också mycket mild.

Relaterade inlägg: