Vad betyder det att en text är reflekterande?

Innehållsförteckning

Vad betyder det att en text är reflekterande?

Vad betyder det att en text är reflekterande?

Reflektion är bryggan mellan tidigare erfarenheter och viljan att utveckla dessa. Genom en medveten reflektion kan erfarenheter, händelser och upplevelser utvecklas till lärdomar och bli en del av din kunskap. När vi uppmärksammar våra tankar, känslor och handlingar ökar vi vår medvetenhet.

Vad betyder det att reflektera?

Reflexion, även reflektion, är en abrupt ändring av riktningen för en vågfront på en yta mellan två olika media så att vågfronten går tillbaka i det medium den kom från. Vanliga exempel är reflexion av ljus-, ljud- och vattenvågor.

Vad betyder reflektion ge exempel?

En reflektion kan betyda många saker, men i detta sammanhang syftar oftast en reflektion på en eftertanke och betraktelse. Som elev ska du ge dina åsikter kring ett ämne och diskutera ämnets karaktär utifrån den synvinkel ämnet handlar om.

Vad är ett Reflektionsprotokoll?

I en reflektion på den andra nivån skriver du om dina egna åsikter om varför du tänker eller gör som du gör och du ska dessutom försöka förklara orsakerna bakom hur du tänker eller hur du agerar.

Varför reflekterar man?

Introspektion via reflektion ger ökat medvetande om det egna jaget och ger ett nytt lärande och ny insikt. När du reflekterar upptäcker du dig själv. Du blir medveten om hur du tänker, känner och agerar. Du lär dig saker om dig själv som du har stor nytta av i både arbetet och livet.

Vad menas med parallella ljusstrålar?

När man ser solen stråla genom moln ser man ibland solens strålar i formen av en upp och nervänd solfjäder. ... Det är sant att solens strålar kan anses som parallella, eftersom solen är en källa som ligger långt bort.

Vad menas med Reflektionslagen?

Enligt reflektionslagen är infallsvinkeln lika stor som reflektionsvinkeln och gäller för både ljus och vattenvågor. (Denna uppdelning utgår från superpositionsprincipen som endast är approximativt sann för vattenvågor). ...

Relaterade inlägg: