Vad är en reflektion av en text?

Innehållsförteckning

Vad är en reflektion av en text?

Vad är en reflektion av en text?

Nivå 2: Beskrivande reflektion utifrån personliga åsikter som förklarar bakomliggande orsaker till agerandet. I en reflektion på den andra nivån skriver du om dina egna åsikter om varför du tänker eller gör som du gör och du ska dessutom försöka förklara orsakerna bakom hur du tänker eller hur du agerar.

Vad menas med att reflektera ljus?

När ljus träffar ogenomskinliga — opaka — material, absorberas en del av ljuset, och en del reflekteras. Faktum är att allting du ser (förutom om du tittar rakt in i en ljuskälla) är reflekterat ljus.

Vad är en Reflektionsfråga?

Reflektionsfrågorna hjälper dig att hitta dina sanningar på ditt sätt. Kanske kommer du att hitta en röd tråd i dina svar, dina ledtrådar till ett fantastiskt liv! Tillåt dig att bara vara, njut av att vara själv. Det är i tystnaden och stillheten som du ”hör” vad du tänker.

Vad är en reflektion no?

När ljus studsar mot en reflekterande yta (till exempel en spegel) kallas det reflektion. Hur det reflekteras förklarar reflektionslagen.

Vad kan du reflektera för att komma till insikt?

  • Du reflekterar för att komma till insikt. Vad kan du lära dig om dig själv och dina medmänniskor. Att reflektera är att ställa sig utanför sig själv och se på sig själv. Lägg gärna på ett leende när du gör det. De dagliga reflektionerna kan ge oss många intressanta perspektiv på tillvaron.

Hur ska du skriva en reflektion?

  • Som elev ska du ge dina åsikter kring ett ämne och diskutera ämnets karaktär utifrån den synvinkel ämnet handlar om. Hur man skriver en reflektion beror alltså på vilket ämne det avser och vilka perspektiv man vill diskutera det från. Ett exempel är från min senaste examination i Svenska 2, där jag skulle jämföra två skräcknoveller.

Vad kan reflektion bidra till?

  • Reflektion kan hjälpa oss att se hur vårt tänkande om samma fenomen. förändras över tid. Reflektion kan vara ett medel för att utveckla. professionen och en brygga mellan våra tidiga erfarenheter och vår vilja. att utveckla dessa. Genom reflektion blir erfarenheter till kunskap där.

Relaterade inlägg: