Vilken kommun tillhör Sibbhult?

Innehållsförteckning

Vilken kommun tillhör Sibbhult?

Vilken kommun tillhör Sibbhult?

Östra Göinge MunicipalitySibbhult / Municipality

Hur stort är Sibbhult?

147 haSibbhult / Area

Vad är Knislinge känt för?

Hällristningar, gravhögar, gravrösen, offersten och skeppssättningar är några av de fornlämningar som än idag går att beskåda. Många lämningar ligger utmed forntida vägar och längs med Helge å. Hällristningen i Frännarp är mest känd. Denna hällristning år från bronsåldern, belägen i norra Knislinge vid Gryts kyrka.

Vilken kommun tillhör Knislinge?

Östra Göinge MunicipalityKnislinge / Municipality Östra Göinge kommun bildades 1974 genom sammanslagning av tidigare Broby, Knislinge, Hjärsås och Glimåkra kommuner.

Vad betyder Sibbhult?

Ortnamnet. I ortnamnet (Sebbeholt 1583, även Sebuhult på Gerhard von Buhrmans karta från 1684) finns mansnamnet Sibbe och hult, med betydelsen "liten skog". För 400 år sedan (1599) nämndes Sibbhult i ett köpebrev. Då skrevs det som "Sebbehyltan".

Finns i Sibbhult?

Lapidariet i Sibbhult är ett av få i Sverige. På en begränsad yta kan man se hur gravstenarnas utseende har förändrats under åren. Den invigdes Skånes lapidarium i Sibbhult, som ligger i Östra Göinge. Indelningsverket infördes 1682 av Karl XI.

Hur stort är Knislinge?

2,73 km²Knislinge / Yta

Är det bevattningsförbud i Östra Göinge?

Från och med 31 augusti är bevattningsförbudet i Östra Göinge kommun upphävt. Vattenförsörjning anses nu vara stabil nog. Vi vill tacka alla som har haft tålamod med situationen och som hjälpt till att klara vattenförsörjningen under sommaren.

Hur stort är Broby?

3,68 km²Broby / Yta

Vad finns i Sibbhult?

Utåt sett har Sibbhult gjort sig känt tack vare stenindustrin och de två industrierna Scania, som tillverkar växellådor för lastbilar och bussar, samt HAKI, som gör byggnadsställningar.

Relaterade inlägg: