Vad är Prolink bindning?

Innehållsförteckning

Vad är Prolink bindning?

Vad är Prolink bindning?

Vad är PROLINK? Prolink är ett nytt bindningssystem från Salomon som suddar ut gränsen mellan Salomon och Rottefella. Det blir nu möjligt att åka Salomonskor på Rottefella NNN bindningar och det går bra att åka skor med Rottefella NNN sula på Salomon Prolink Bindningar.

Vad är Rottefella bindning?

Rottefella NNN är skidbindningarna för dig som har pjäxor från Alpina, Fischer, Rossignol, Salomon Prolink eller Madshus. ... Rottefellas bindningar är förberedda för att skjutas på NIS-plattor som sitter integrerade på skidor från Fischer, Madshus, Rossignol och Peltonen.

Vad är bindning längdskidor?

Det finns två system av bindningar för längdskidor att välja mellan. Det ena är Rottefellas NNN-system och det andra är Salomons SNS. Det är viktigt att du väljer bindning efter den längdsko som passar dig bäst. Bindningssystemen är lika bra, så du bör utgå från vilken längdsko som känns bäst på foten.

Vad betyder SNS bindning?

Salomons bindningar med SNS-systemet har samma skruvhål som Prolink. Det gör det lätt att byta mellan dessa bindningssystem. Inga nya borrhål behövs. En nyhet för det här året är att det nu också finns en form av NIS-platta från Rottefella att skruva i de förborrade hålen på Salomon/Atomic.

Vad är IFP bindning?

IFP-settet är förbindelsen mellan skidor och bindningar och tillåter dig lätt att justera bindningen framåt och bakåt. En position långt fram ger mer fäste, medan en position långt bak ger mer glid. Dessa Fischer monteringsplattor för längdbindningar kommer med allt du behöver för att ta dig ut på skidorna.

Vilken bindning skidor?

Alpinbindningar är vanliga traditionella bindningar medan randonnéebindningar kan användas till att tura med. Till techbindningar krävs pjäxor med techinfästning fram och bak. Vilken DIN-skala du ska välja på dina bindningar beror på hur mycket du väger och hur hårt du åker. Ju högre DIN-tal desto kraftigare bindning.

Vilka bindningar skidor?

Båda systemen och bindningarna har sina fördelar. Fastskruvade ligger närmare skidan och snö vilket ger en bättre åkkänsla. Flyttbara skidbindningar ger dig, oftast enkelt, möjlighet att förbättra glidet eller fästet med att flytta din skidbindning fram eller bak på skidan.

Vilka pjäxor passar till SNS?

Salomon

  • Enkelt kan sägas att följande märken passar till Salomon SNS:
  • Atomic före 2017, Botas, OneWay, Salomon.
  • Säsongen 2016 släpptes även det nya systemet kallat ProLink, systemet kommer ifrån Salomon och gör det möjligt att sätta alla Rottefellapjäxor på en ProLink-bindning. ...
  • Till Rottefella passar:

Vilken bindning Alpin?

För dig som åker pist, park eller offpist Alpinbindningar är de vanliga, klassiska bindningarna som sitter på 95% av dagens skidor. De har separat tå- och häldel och passar utmärkt för dig som ska åka i pisten, parken eller lättillgänglig offpist.

Vilken bindning till rullskidor?

Generellt finns tre olika standardsystem för bindningar till rullskidor: Rottefellas NNN, Salomons SNS, Fischers och Rossignols Turnamic, och Salomons Prolink. Om du är osäker på vilken bindning du ska välja får du gärna höra av dig till oss, så hjälper vi dig hitta rätt!

Relaterade inlägg: