Vad är orsaken till segregation?

Innehållsförteckning

Vad är orsaken till segregation?

Vad är orsaken till segregation?

Segregation kan definieras som att individer eller grupper av individer lever och verkar rumsligt åtskilda från varandra, inom exempelvis boende, skola och arbetsmarknad. Grunden för segregationen kan vara socioekonomiska, etniska eller demografiska faktorer.

Vad betyder Demografisk segregation?

Inom segregationsforskningen dominerar i huvudsak tre aspekter: demografisk segregation som avser skillnader i geografiska fördelningar efter ålder, kön och hushållstyp, socioekonomisk segregation som handlar om klass- och resursskillnader som bestämmer var människor bor i en stad, samt etnisk segregation vilken syftar ...

Vad betyder det att Göteborg är en segregerad stad?

Att Göteborg är en starkt segregerad stad och region vad gäller boendet är ingen nyhet, men nu har de sociala, ekonomiska och etniska skillnaderna kartlagts på allvar. Alltför ensidiga boendeformer och stora klasskillnader är några av orsakerna till Göteborgs ovanligt kraftiga segregation, enligt forskarna.

Vad menar vi med integration?

Integration handlar om att känna tillhörighet i samhället. Det betyder att alla ska känna sig som en del av det svenska samhället. ... Den svenska regeringen vill att alla ska vara en del av samhällets gemenskap oavsett var de är födda och vilken etnisk bakgrund de har.

Relaterade inlägg: