Vad gör Hårfjällen?

Innehållsförteckning

Vad gör Hårfjällen?

Vad gör Hårfjällen?

Hårfjällen verkar som en skyddande Page 4 rustning för Cortex och om fjällskiktet är helt stängt kommer inte något kunna fästa på håret. Ett friskt välmående hår har lite öppet fjällskikt som gör att fransförlängning och lash lift får väldigt bra fäste.

Vad är hårets kondition?

Hårets kondition kommer främst från insidan, vilka näringsämnen det får med sig när det växer från hårroten. Mår du inge bra så mår håret inge bra. Hår, hud och naglar är det som tar stryk först när kroppen mår dåligt och börjar spara in resurser.

Varför surskölj?

Med en surskölj känns håret renare för många. Den får en del produktrester att lossna från håret, försluter hårstråna och ger glans. Surskölj efter hårtvätt kan även motverka effekterna från hårt, kalkrikt vatten. Hibiskusblommorna kan också användas för syrlig smak och härlig färg i te (malvate) och lemonad.

Måste man göra surskölj?

Om vattnet är mycket hårt så mår håret antagligen bra av att du då och då gör en surskölj oavsett om du tvättar håret med schampo eller naturlig tvål. Om vattnet däremot är mjukt och ditt hår vare sig är behandlat eller speciellt slitet kanske du inte alls behöver göra en surskölj ens efter tvåltvätt.

Vad ger håret färg?

Cortex innehåller melanin, som ger färg åt fibern utifrån mängd, distribution och typ av melanin. Kutikulan är det yttre höljet som omger cortex. Dess komplexa struktur glider isär när håret växer och omsluts av ett molekylskikt av lipider som gör att håret stöter bort vatten.

Vilket hår är Grövst?

Svarta hår: ca 90 000 hårstrån. Något grövre än bruna hår. Röda hår: ca 80 000 hårstrån. Oftast de hår med de grövsta stråna.

Relaterade inlägg: